In the press

Print

Το βασικότερο πρόβλημά μας είναι η σύγχυση επιτελικών και μη αρμοδιοτήτων

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

thumbnailΜια συνέντευξη στον Δημήτρη Χρυσικόπουλο, με ερωτήσεις καθόλου προφανείς ή εύκολες, όπως πχ: Όσον αφορά το Δημόσιο, ποιες πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι άμεσες παρεμβάσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και ποιος ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός; Διαβάστε τις απαντήσεις εδώ.

Print

Παναγιώτης Καρκατσούλης: «Θεωρώ ότι θέσεις-καβάτζα δεν υπάρχουν»

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

b9574ae9a41d6eb15c9ef9ae964f67ac XLΣήμερα μόνο 11% των προσλαμβανόμενων στο Δημόσιο έχει τελειώσει πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση προσλαμβάνει ανθρώπους με χαμηλά προσόντα, στους οποίους πουλάει εκδούλευση και αλληλεγγύη, με στόχο να τους κρατά ομήρους ενόψει των εκλογών. Αυτοί που προσλαμβάνονται ελάχιστη σχέση έχουν με τις ανάγκες και τα κενά: Μια συνέντευξη στη Free Sunday με διευκρινίσεις σχετικά με το status των κληρικών στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για διορισμούς, αν τελεσφορήσει η συμφωνία πολιτείας-Εκκλησίας. Μια συνέντευξη που αποδομεί κάποιους «μύθους» που καλλιεργεί η κυβέρνηση.Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Print

Το DNA της δημόσιας διοίκησης έχει μείνει αμετάβλητο

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

Karkatsoulis 456Όχι μόνο δεν υπήρξε βελτίωση αλλά παρατηρείται και οπισθοδρόμηση στη δημόσια διοίκηση στα χρόνια της κρίσης, υποστηρίζει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και εμπειρογνώμων Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάθηκαν τα προβλήματα του Δημοσίου, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Δημήτρη Χρυσικόπουλο. Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Print

Η ελληνική δημόσια διοίκηση χρειάζεται μεγάλες, τεκτονικές αλλαγές

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

ChangeΟ Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλά στον Μ. Παπαμιχαήλ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.flust.gr: "Αισιόδοξος είμαι όχι μόνον εκ φύσεως αλλά και λόγω των ιστορικών μου καταβολών. Είμαι Έλληνας, θεματοφύλακας μιας τεράστιας παράδοσης, κοιτίδας πολιτισμού και διαφωτισμού για το σύνολο του κόσμου. Οι προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα ξεπεραστούν, όχι μέσω των μνημονίων και των πολιτικών παιγνίων τα οποία, παγίως, επέσυραν δεινά για την Ελλάδα, αλλά λόγω των προσπαθειών των Ελλήνων και των θυσιών στις οποίες υποβάλλονται εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν να αγωνίζονται για την επιβίωσή της. Χρειάζεται ακόμη πολύς αγώνας και κόπος για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Χρειάζεται ακόμη μακρύς δρόμος να διανυθεί προκειμένου να περιοριστεί ο θανάσιμος εναγκαλισμός κράτους και κόμματος και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την χειραφέτηση της ελληνικής κοινωνίας. Αναστοχασμός και αγώνας είναι οι δύο προτεραιότητές μου – και ειλικρινώς, πιστεύω και γνωρίζω κι άλλων πολλών και καλύτερων από μένα στο ελληνικό δημόσιο". Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ

Print

Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

dimosios2Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλάει στον δημοσιογράφο Κώστα Τσίτουνα με αφορμή την βράβευσή του από την American Society of Public Administration. Μεταξύ άλλων, λέει: «Καλός δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που δεν κάνει απλώς καλά τη δουλειά του, δηλαδή, εφαρμόζει τον νόμο και τις διατάξεις, αλλά εκείνος που αγωνιά για τον συνταξιούχο, που ζητάει βοήθεια στο ασφαλιστικό ταμείο, που συμπληρώνει την αίτηση για εκείνον τον συμπολίτη που δεν μπορεί. Καλός δημόσιος υπάλληλος είναι, μ’ άλλα λόγια, εκείνος που νοιάζεται τόσο για τους άλλους, τους «απέξω», όσο και για τους συναδέλφους του. Καλός δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που δουλεύει συνειδητά για το κράτος και είναι περήφανος γι’ αυτό». Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ.

Print

Παγκόσμια θεωρία της ρύθμισης = παγκόσμια οικονομία + παγκόσμιο κράτος

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

dove

Η κανονιστική μεταρρύθμιση έχει δείξει, μέχρι τώρα, ότι μπορεί να έχει ευεργετικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Σίγουρα δεν είναι πανάκεια και τα αποτελέσματά της πρέπει να συνεκτιμηθούν με τα αποτελέσματα άλλων μεταρρυθμίσεων. Η χώρα μας έχασε μια πολύτιμη δεκαετία, όταν άλλες χώρες μάθαιναν πώς να ισορροπούν μεταξύ των κεκτημένων του κράτους δικαίου και των απαιτήσεων ενός οικονομικά και πληροφοριακά παγκοσμιοποιημένου κόσμου. ΤΟ ΒΗΜΑ, 4/1/2008. Αρχείο PDF

Print

Η αδύναμη διοικητική μεταρρύθμιση

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

olive

H ανοχή, η επιείκεια, η αίσθηση του μέτρου, η απέχθεια στη βία, το φορμαλισμό και την ολοκληρωτική σκέψη -έννοιες σύμφυτες με την ελληνική παράδοση- δεν μεταφράζονται από την κρατούσα διοικητική επιστήμη και πρακτική σε στρατηγικές, στόχους και πολιτικές κι έτσι οι δύο ταυτότητες και λογικές της ελληνικής δημόσιας διοίκησης εξακολουθούν να αναπτύσσονται παράλληλα: H μια, η επίσημη/ακαδημαϊκή, βρίσκεται σε διαρκή κρίση και η άλλη, η άτυπη, η ελληνική, «στριμώχνεται» λειτουργώντας κυρίως ως αντίβαρο είτε των παράπλευρων συνεπειών της επίσημης, είτε ως αντίβαρο του άλλου, σκοτεινού μισού της ελληνικής ταυτότητας -του καρφώματος, του φθόνου, του ισοπεδωτισμού, του εγωκεντρισμού. Ημερησία, 21/2/2005.   Αρχείο PDF

Print

Πώς ο νόμος Πεπονή έγινε «κουρελού» μέσα σε 10 χρόνια

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

Ο νόμοςkourelou 2190/94 (νόμος Πεπονή), ο οποίος εγγυήθηκε την αντικειμενικότητα των προσλήψεων, έχει καταστεί, μετά την πάροδο μιας δεκαετίας «νόμος - κουρελού». Oι αλλαγές του είναι αλλεπάλληλες και προκειμένου να μπορέσει κάποιος να προσανατολιστεί μέσα στο χαώδες και κυκεωνικό νομοθετικό πλαίσιο, χρειάζεται ειδικές γνώσεις.

Ημερησία, 9/1/2005.  Αρχείο PDF

Newsletter

Sign up to our newsletter.