Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης

pk2009

Είμαι νομικός (Πανεπιστήμιο Αθηνών), με διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου (Πανεπιστήμιο Bielefeld, Γερμανία). Η πρώτη μου επαγγελματική ενασχόληση με το διοικητικό/ρυθμιστικό φαινόμενο ήταν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία παραμένω έχοντας διδάξει για περισσότερα από 20 έτη Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση. Ακολούθως εργάσθηκα, για δύο δεκαετίες, ως ειδικός επιστήμων στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως. Στα χρόνια αυτά προσπάθησα ιδιαίτερα για την ανατροπή των αρνητικών στερεοτύπων για την ελληνική διοίκηση μέσα από την προώθηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Τα ΚΕΠ αποτελούν την πιο γνωστή απ’ αυτές. Από το 2007 και μετά, έχω την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Παράλληλα με τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα, είχα έντονη δραστηριότητα ως σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων και διοικήσεων (22) καθώς και διεθνών οργανισμών (5) επί θεμάτων διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Έχω εκδώσει 5 βιβλία και έχω δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Μελέτες μου έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (μεταξύ άλλων, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, αραβικά, και κινεζικά). Έχω βραβευτεί δύο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης. Η πρώτη φορά ήταν το 2003, με το βραβείο «Peter Boorsma» από την Southeastern Conference της ΑSPA και η δεύτερη το 2012 στο Las Vegas όπου μου απονεμήθηκε το "International Public Sector Award" της ASPA.

Δρ. Έφη Λαμπροπούλου

ek2011

Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Kοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bielefeld/ Γερμανία στην Κοινωνιολογία και ψυχολογία της τιμωρίας, διδακτορικό στην Εγκληματολογία/Ποινολογία και σωφρονιστική πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Freiburg i.Br./Γερμανία. Συνεργασία με την ομάδα εγκληματολογίας του Ινστιτούτου Max-Planck για αλλοδαπό και διεθνές ποινικό δίκαιο. Μέλος ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών στο πεδίο. Ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες και έρευνες. Επισκέπτρια ερευνήτρια (Visiting research Fellow) του Corpus Christi College, Πανεπιστήμιο του Cambridge/ΜΒ.

Έφη Στεφοπούλου

es2011

Αν και πρώτη μου επιλογή ήταν η επιστήμη της Φυσικής (Πανεπιστήμιο Πατρών), γρήγορα το ενδιαφέρον μου για τους κανόνες μετατοπίστηκε από τους κανόνες της φύσης στους κανόνες δικαίου, κι έτσι στράφηκα στο πεδίο της Διοικητικής Επιστήμης. Είμαι κάτοχος ΜΡΑ στη δημόσια πολιτική (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης απ΄ όπου τοποθετήθηκα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Προηγουμένως είχα διανύσει μια δεκαετή πορεία στον τραπεζικό τομέα με βασικό αντικείμενο τη διοίκηση πιστωτικού κινδύνου (credit risk management). Συμμετείχα μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση του Ε. Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Προωθώ την πολιτικήκαλής νομοθέτησης, συμμετέχω στην ομάδα εργασίας για την καλή νομοθέτηση του ΟΟΣΑ και σε αντίστοιχες ομάδες της Ε.Ε. Παράλληλα στα ενδιαφέροντά μου εντάσσονται η κοινωνική διαβούλευση και ο στρατηγικός σχεδιασμός και συντονισμός των δημόσιων πολιτικών.

Κωνσταντίνος Μπούας

kbouas2011

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο πεδίο των πολιτικών επιστημών με πτυχίο στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές σπουδές (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και συνέχισα με M.Sc  και ειδίκευση στο «Δίκαιο και Οικονομία των Επιχειρήσεων». Αν και για αρκετά χρόνια ασχολήθηκα με το χώρο των επιχειρήσεων, η διοικητική επιστήμη και η προώθηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων κέρδισε το ενδιαφέρον μου. Είμαι απόφοιτος της Εθνική Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και έχω εργαστεί ως εμπειρογνώμονας στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα απλούστευσης διαδικασιών και παροχικής διοίκησης. Έχω συμμετάσχει ενεργά σε ευάριθμα projects και ομάδες εργασίας για την υποστήριξη της διοικητικής μεταρρύθμισης και έχω εκπροσωπήσει τη χώρα σε διάφορα επιστημονικά fora και διεθνείς οργανισμούς (ΟΟΣΑ). Τα τελευταία χρόνια  εργάζομαι στη Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό, στη μέτρηση και διαχείριση απόδοσης, στον ανασχεδιασμό δομών και διαδικασιών και την αναμόρφωση του συστήματος  παροχής υπηρεσιών.

Πέτρος Κατσιμάρδος

pkatsimardos2012

Είμαι πτυχιούχος οικονομικών επιστημών (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης  στη δημόσια πολιτική (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Μετά από μια μικρή θητεία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο στράφηκα στην επιστήμη της διοίκησης. Ως απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης τοποθετήθηκα στο  Υπουργείο Εσωτερικών. Σήμερα εργάζομαι στην Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΥΔΙΜΗΔ και συμμετέχω ενεργά στο σχεδιασμό δράσεων στο πεδίο της διοικητικής μεταρρύθμισης. Στα ειδικότερα ενδιαφέροντά μου εντάσσονται, εκτός του στρατηγικού σχεδιασμού, τα θέματα οικονομικής διαχείρισης και προϋπολογισμού, διοίκησης απόδοσης και ο ανασχεδιασμός δομών και διαδικασιών.