Εκτύπωση

Ο Χαρίτσης στο δρόμο του Πολάκη

Συντάχθηκε απο τον/την Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

Haritsis Την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης κατηγόρησε το ΑΣΕΠ για λάθη και παραλείψεις σε σχέση με την διαβόητη προκήρυξη 3Κ (εργάτες καθαριότητας). Ο υπουργός κάλεσε, μάλιστα, τον πρόεδρο κ. Καραβοκύρη να διαταράξει «την νηνεμία του συστήματος». Υπήρξε η δέουσα απάντηση εκ μέρους του ΑΣΕΠ από την οποία, όμως, είμαι βέβαιος ότι δεν ίδρωσε τ’ αυτί του υπουργού. Για όποιον θυμάται, η 3Κ είναι η προκήρυξη εκείνη την οποία διαφήμιζαν οι ρουσφετοπράκτες του ΣΥΡΙΖΑ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όποιον επιθυμούσε μια θέση εργάτη καθαριότητας στο δημόσιο.

Παίζοντας με την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων που ψάχνουν μια θέση εργασίας οπουδήποτε, κάλεσαν το πανελλήνιο να υποβάλλει υποψηφιότητα, αφού επρόκειτο, τάχα μου δήθεν μου, να προσλάβουν 30.000 άτομα (κατά δήλωση Σκουρλέτη). Πολλοί, για ακόμη μια φορά, τους πίστεψαν. Συνέρρευσαν στο ΑΣΕΠ, στο οποίο τεχνηέντως τους έστρεφε η κυβέρνηση, αγνοώντας ότι υπάρχει μια διαδικασία διορισμού στο δημόσιο που προβλέπεται από νόμους που πρέπει να τηρηθούν.
Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προσέλαβαν, ποτέ, τους 30.000 αλλά ούτε καν τους 8.000 που αποφάσισαν, εν τέλει, εν μια νυκτί. Τους προσλαμβάνουν τμηματικά, αφού δημιουργούν σωρεία προσκομμάτων, ώστε να κερδίζουν χρόνο πλησιάζοντας προς τις εκλογές και κρατώντας ομήρους τους ενδιαφερόμενους.
Η εντύπωση που καλλιεργεί η κυβέρνηση είναι ότι δίνει μάχες με τους «γραφειοκράτες», προκειμένου να αποκαταστήσει όσους μπορεί περισσότερους. Προφανώς, δεν περιορίζεται στην 3Κ. Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις και οι επιτυχόντες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές».
Με τον τρόπο αυτόν αποκάλυψε τον αριστερό Μαυρογυαλούρο που κρύβει μέσα του, καταρρακώνοντας το μετριοπαθές πολιτικό προφίλ που καλλιεργούσε για καιρό.

Χωρίς αιδώ απέναντι στις χιλιάδες των ανέργων οι οποίοι, κατά τα λοιπά, «μειώνονται» μέρα με τη μέρα, χωρίς αισχύνη απέναντι στους φορολογούμενους και τους αγωνιστές του ιδιωτικού τομέα που εξακολουθούν να αναζητούν τον δρόμο προς την δημιουργία και την παραγωγή αντί να ζουν από τα επιδόματα του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει άχρηστες προσλήψεις που θα επιβαρύνουν έτι περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλώνει, μάλιστα, ότι δεν θα σεβαστεί καμία διαδικασία και κανόνα, ποδοπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας αφού έχει προαποφασίσει ότι θα τοποθετήσει στις θέσεις τους όποιους επιλέξει πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Εν τέλει ο κ. Χαρίτσης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον κ. Πολάκη. Κι εκείνος εκφράζεται απαξιωτικά και επιτιμά όσους δεν του κάνουν τα χατίρια κι εκείνος ανακοινώνει μαζικές προσλήψεις στον χώρο της υγείας. Κοινή τους έγνοια η διατήρηση της εξουσίας και των οφιτσίων τους.
Ειλικρινώς, ποτέ ούτε και στην περίοδο των μαζικών μονιμοποιήσεων επί κυβερνήσεως Καραμανλή, δεν έχω συναντήσει τέτοια ξεδιάντροπη υπεράσπιση του πελατειασμού στην πιο πρωτόγονη μορφή του. Μόνο καλό: Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές αποκαλύπτεται το αποκρουστικό τους πρόσωπο. Όλων χωρίς καμία διαφοροποίηση. Οι ψηφοφόροι, λοιπόν, πρέπει να μαυρίσουν το ίδιο και τον κ. Χαρίτση και τον κ. Πολάκη.

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο Liberal.gr στις 13 Φεβρουαρίου 2019.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.