Ιστορίες επιτυχίας

There are no translations available.

jumping civil servantsΤο ΙΝΕΡΠ εγκαινιάζει μια επικοινωνία με τους δημόσιους λειτουργούς προκειμένω να καταγράψει καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στις δημόσιες οργανώσεις. Το ΙΝΕΡΠ θεωρεί και προωθεί την άποψη ότι μόνο το υπαρκτό ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση. Αντίθετα προς τις επιθετικές πολιτικές διάλυσης τόσο του δημόσιου χώρου και του διωγμού των δημοσίων υπαλλήλων, υποστηρίζουμε ότι επείγει – αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή – η ανάδειξη των δυνατοτήτων των δημοσίων λειτουργών, η αλληλεγγύη, η αποκάλυψη των αιτιών των προβλημάτων και, ιδίως, των πολιτικών που λειτουργούν ανασχετικά στις μεταρρυθμίσεις.

successΤο ΙΝΕΡΠ αναζητεί καλές πρακτικές (που ακολουθούνται ήδη) στην ελληνική δημόσια διοίκηση! Ψάχνουμε και θα αναδείξουμε κάθε τυπική ή άτυπη διοικητική πρακτική σε κάθε επίπεδο διοίκησης, που έχει τα εξής χαρακτηριστικά:        

  • Λύνει προβλήματα: παρά και ενάντια σε «τρελές» ρυθμίσεις, νόμους αποφάσεις, εγκυκλίους. Π.χ. ενώ η ρύθμιση επιτάσσει μια σειρά βημάτων που προσθέτουν γραφειοκρατικά εμπόδια, εσείς παρακάμπτετε κάποια από αυτά προκειμένου να παράσχετε τη ζητούμενη από τον πολίτη ή τον επιχειρηματία υπηρεσία, χωρίς όμως να παραβιάζετε τον νόμο! (Απλώς θεραπεύετε ατέλειες του ρυθμιστικού πλαισίου)
  • Εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολίτες που έχουν ανάγκη. Ενώ εάν εφαρμόζατε κατά γράμμα τη διαδικασία όπως περιγράφεται στα κανονιστικά κείμενα, ο πολίτης θα ήταν υποχρεωμένος να περιμένει πολύ περισσότερο ή δεν θα εξυπηρετείτο καθόλου.
  • Εξοικονομεί πόρους. Ενώ εάν περιοριζόσασταν μόνον σε ότι ρητώς ορίζουν οι διατάξεις, το πιθανότερο θα ήταν να είχατε υπερβάσεις και ελλείμματα.
  • Διευκολύνει την παρακολούθηση εφαρμογής μέτρων και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων. Ενώ εάν εφαρμόζατε αυστηρά το ρυθμιστικό πλαίσιο, θα περιοριζόσασταν, κατά πάσα πιθανότητα, σε μία εγκύκλιο την εφαρμογή της οποίας δεν θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε.
  • Αποκαθιστά την επικοινωνία μεταξύ ημών και των συναδέλφων από άλλες υπηρεσίες ή/και των πολιτών. Ενώ εάν ακολουθήσετε τα οριζόμενα στη ρύθμιση θα περιοριστείτε στο δικό σας σιλό.
  • Παρέχει ευρεία πληροφόρηση για δράσεις της εθνικής ή υπερεθνικής δημόσιας διοίκησης. Ενώ δεν είσαστε «υποχρεωμένοι» να την διαδώσετε σε άλλους.
  • Αποτρέπει την διαφθορά κι ενισχύει την διαφάνεια. Ενώ αν ακολουθήσετε αυστηρά τους κανονισμούς και τις διαδικασίες δημιουργείτε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την εκδήλωση συναλλαγών και παράνομων πρακτικών.
  • Λύνουν εσωτερικές διαφωνίες χωρίς να χρειάζεται να προσφύγετε σε τυπικές διαδικασίες είτε του Υπαλληλικού Κώδικα είτε της τακτικής δικαιοσύνης.

Στείλτε μας την ιστορία σας, η οποία μπορεί να είναι ένα κείμενο ή ένα video, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .