Γιατί δουλεύω στο δημόσιο;

There are no translations available.

paperwork actΗ αλήθεια είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η λιγότερο εκπροσωπούμενη και η περισσότερο λοιδορούμενη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης επαγγελματική τάξη. Όταν ανακύπτει ένα θέμα με λογιστές, δικηγόρους, εμπόρους ή άλλη ομάδα επαγγελματιών υπάρχουν τα αντίστοιχα ρεπορτάζ όπου οι επαγγελματίες του χώρου μιλούν για το πρόβλημα που ανέκυψε και ενημερώνουν το ευρύ κοινό για τις απόψεις τους. Όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι ως επαγγελματίες δεν έχουν φωνή παρά, συνήθως διαμεσολαβημένη, συνδικαλιστική τους έκφραση. 

Κι όμως υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, που νοιάζονται για τη δουλειά τους, είναι επαγγελματίες και μοχθούν παρόλες τις σημερινές αντίξοες συνθήκες για μια καλύτερη Ελλάδα. Πιστεύουμε ακράδαντα πως δίχως τους δημοσίους υπαλλήλους η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιούργησαν δεκαετίες κακοδιοίκησης και πελατειακών σχέσεων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μέρος της εξόδου από την κρίση κι όχι μέρος του προβλήματος. Κι αυτό, η απλή αλήθεια, πρέπει να γίνει γνωστό, σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ελάχιστη πραγματική πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στη δημόσια διοίκηση.

Για το λόγο αυτό, το ΙΝΕΡΠ αποφάσισε να αναδείξει το ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. 

Καλεί, λοιπόν, όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που πιστεύουν στη δουλειά τους και σ’ αυτό που κάνουν, είτε είναι υψηλόβαθμα στελέχη είτε υπάλληλοι πρώτης γραμμής, να μιλήσουν γι’ αυτήν. Με αυτό τον τρόπο θα μάθει ο κόσμος από πρώτο χέρι πως η δημόσια διοίκηση δεν είναι ένα αραχνιασμένο άντρο διαφθοράς όπου διαβιούν κοινωνικά και ηθικά «τελειωμένοι». Ελάτε να αναδείξουμε το επάγγελμα του δημοσίου υπαλλήλου, ως αυτό που πραγματικά είναι: Μία δημόσια προσφορά.  

enjoy civil service

Γι’ αυτό…
Δημιουργήστε ένα βίντεο ελάχιστης διάρκειας δύο λεπτών και μέγιστης πέντε, το οποίο θα αναρτήσουμε στο Youtube. Το βίντεο μπορεί να είναι επαγγελματικό ή να βιντεοσκοπηθεί με το κινητό σας τηλέφωνο ή με οποιαδήποτε άλλη συσκευή βιντεοσκόπησης. Στο βίντεο μπορεί να απεικονίζεται ένα άτομο, δημόσιος υπάλληλος, ή μία ομάδα δημοσίων υπαλλήλων. 

Απαντήστε σε όσες περισσότερες από τις ακόλουθες ερωτήσεις μπορείτε εντός του χρόνου των 2-5 λεπτών.

  • Τι σας ήλξε να γίνετε δημόσιος υπάλληλος? Ήταν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον σας?
  • Εάν αφήσατε μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα για να γίνετε δημόσιος υπάλληλος, τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτή την απόφαση?
  • Για ποιο επίτευγμα της σταδιοδρομίας σας είστε ιδιαίτερα περήφανος/η?
  • Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο ή μία νέα που σκέφτεται να κάνει καριέρα στο δημόσιο?
  • Αν μπορούσατε να μιλήσετε απευθείας στον ελληνικό λαό, ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα θέλατε να πείτε σχετικά με τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους?
  • Υπάρχει κάποιος στο δημόσιο τον οποίο να θαυμάζετε? Γιατί?

Στείλτε μας το video που φτιάξατε This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .