Print

Ο δικός μου Δανέλλης

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

image3-31-e1485358070683-300x170Γνώρισα τον Σπ. Δανέλλη στην πρώτη κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού που προέκυψε από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Σ’ εκείνο το ταραγμένο επτάμηνο το οποίο σημάδεψε όχι μόνο την πολιτική σκηνή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά και την πορεία των εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της χώρας, ο Σπ. Δανέλλης ήταν οιονεί παρών. Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα απ’ αυτόν πλην του ότι είχε σπάσει το πόδι του. Ήταν ευγενής και διακριτικός και απέφευγε να πάρει θέση στα τεκταινόμενα της εποχής. Στην περίοδο που ακολούθησε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όταν τα ποσοστά του Ποταμιού απομειώνονταν σταθερά, ο Σπ. Δανέλλης άρχισε να εκδηλώνει μια αντιδεξιά ρητορική που παραπέμπε, εμμέσως πλην σαφώς, στην υποστήριξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Print

Φραγμός στους βέβηλους!

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

mnimeio-agnostos-stratiotis-diadilotisΤι κοινό έχει η «δοκιμαζόμενη» συνοχή της κυβέρνησης των Τσίπρα-Καμμένου με τον Έλληνα πολίτη που διεκδικούσε τα δίκαιά του κλωτσώντας το στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη; Δεν μ’ ενδιαφέρει εάν ο τύπος που κλώτσαγε το στεφάνι στο μημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι ή δεν είναι εκπαιδευτικός. Εάν είναι, τότε η πράξη του είναι ακόμη πιο αποκρουστική, επειδή μπορούμε να πιθανολογήσουμε με ασφάλεια τι είδους γράμματα θα μάθει στα παιδιά μας και τι ήθος θα τους διδάξει. Μ’ ενδιαφέρει που ο τύπος βεβηλώνει με άνεση το κορυφαίο σύμβολο μνήμης του ελληνισμού. Δεν μ’ ενδιαφέρει εάν δοκιμάζεται η συνοχή της κυβέρνησης. Θα με ενδιέφερε, εάν δεν είχαμε να κάνουμε με την πιο αντιλαϊκή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Print

Οι δανειστές ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αλλάξουν τη δημόσια διοίκηση

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

Daneistes Ο Στέφανος Μάνος προειδοποίησε τους δανειστές ότι, εάν συνεχίσουν να καλύπτουν την κυβέρνηση κουκουλώνοντας τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, είναι καλύτερο να μην έρθουν για την επόμενη επιθεώρηση στο τέλος Ιανουαρίου. Η δήλωσή του αυτή μου δίνει την ευκαιρία να διατυπώσω, ακόμη μια φορά, την άποψη που υποστηρίζω σθεναρά εδώ και εννιά χρονια: Οι δανειστές όχι μόνο δεν είχαν και δεν έχουν κανένα σχέδιο για την διοικητική μεταρρύθμιση της Ελλάδας αλλά έβλαψαν με πράξεις και παραλείψεις τους εμάς που είχαμε.

Print

Ένα σενάριο, τρεις εναλλακτικές και μια σωστή λύση

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

ChoiceΤο σενάριο
Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων σε Υπουργεία, Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ μέσω των «ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων» του ΟΑΕΔ. Τα «ειδικά προγράμματα» δεν είναι παρά διορισμοί στο δημόσιο που εξασφαλίζουν την περιστασιακή εργασία σε όποιους πολίτες προσληφθούν. Για να είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα από το οποίο θα εισπράττουν τον βασικό εισαγωγικό μισθό στο δημόσιο, δηλαδή 1.040 ευρώ για έναν, τουλάχιστον, χρόνο πρέπει να πληρούν ορισμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως να είναι άνεργοι έως 60 μήνες και να δικαιούνται το κοινωνικό εισοδήματος αλληλεγγύης.

Print

Ναι στην αντι-πελατειακή Ελλάδα!

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

Submission Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές αποκαλύπτεται το εύρος της πελατοκεντρικής πολιτικής των υπουργών του κ. Τσίπρα που ξεπερνούν σε ευρηματικότητα ακόμη κι αυτές τις γραφικές περσόνες του ελληνικού σινεμά, τον Μαυρογιαλούρο και τον Γκόρτσο. Τελευταίο τους «επίτευγμα» είναι ότι μοριοδοτούν το παιδί μιας τρίτεκνης/πολυμελούς οικογένειας με, μόλις, 2 μόρια! Με νομοσχέδιο που αφορά το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση παραμονές Χριστουγέννων, περιθωριοποιούνται οι «ειδικές» κατηγορίες συμπολιτών μας, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, η ρύθμιση αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού των πολυτέκνων, αφού ένα σεμινάριο 300 ωρών, που κοστίζει στην αγορά 500-700 ευρώ, μοριοδοτείται με τέσσερα μόρια!

Print

Έργα και ημέρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη δημόσια διοίκηση το 2018

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

gdfsgdgΜία απο τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα που κατατάσσονται στην κατηγορία «τσιπρεϊκα ψέμματα» (κατά το αξίωμα «ψέμματα, μεγαλύτερα ψέμματα, τσιπρεϊκα ψέμματα») είναι η πάταξη του πελατειακού κράτους και του ρουσφετιού. Είχε εξαγγείλει από την κατάργηση των μετακλητών μέχρι των Π(ράξεων) Ν(ομοθετικού») Π(εριεχομένου). Και η κυβέρνησή του έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Και, μάλιστα, με μια πρωτόγονη ορμή και επιθετικότητα την οποία δεν ανιχνεύουμε σε καμία άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Σταχυολογήσαμε τα κυριότερα επιτεύγματά τους στον χρόνο που πέρασε και τα παραθέτουμε:

Print

Μάρτυρες, κατηγορούμενοι και σκευωροί

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

novartis polakisΑπό την ημέρα που εμφανίστηκε, πομποδώς, η υπόθεση Novartis στον δημόσιο βιο είχα την ίδια αίσθηση με την σχεδιαζόμενη «μπούκα στο Νομισματοκοπείο», κατά το τρομερό επτάμηνο 2015. Θυμάστε, η εν λόγω επιχείρηση συγκαταλεγόταν μεταξύ εκείνων που σχεδίαζε η «ριζοσπαστική αριστερά», προκειμένου να εδραιώσει τον sui generis κομμουνισμό της στην Ελλάδα. Όσο γελοία ήταν η υπόθεση του Νομισματικοπείου με τα «ραχηλιάρικα» και τα νομίσματα-κουπόνια του κομπορρήμονα και ακκιζόμενου υπουργού των οικονομικών, άλλο τόσο γελοία φαινόταν η υπόθεση Novartis.Και από τις δύο, όμως, θα μπορούσαν, λόγω ατυχήματος, να προκύψουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου

Print

Συνάφειες

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

SynafeiaΟυδείς έμφρων άνθρωπος μπορεί να αμφισβητήσει την ελκτική δύναμη- πείτε την και «άμεση σχέση», μεταξύ των σταγόνων της βροχής και των τζαμιών των αυτοκινήτων όπου αυτές συγκολλούνται. Αυτός είναι ο ορισμός της συνάφειας στη Φυσική: Μια ιδιότητα της ύλης που επιτρέπει να αναπτύσσεται μια διαμοριακή ελκτική δύναμη μεταξύ των προσκείμενων μορίων διαφορετικών ουσιών. Ενώ στον ορισμό της φυσικής για την «συνάφεια» δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, δεν ισχύει το ίδιο για τις κοινωνικές επιστήμες ιδίως, δε, για την πρακτική εφαρμογή της στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Print

Καμία αμφιθυμία απέναντι στις βόμβες

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

Filion VomvaΣτις διαφορετικές ερμηνείες που δόθηκαν για τα κίνητρα εκείνων που τοποθέτησαν την βόμβα στα σκαλιά του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, ας προστεθεί άλλη μία. Η βόμβα σηματοδοτεί το μίσος εκείνων που την έβαλαν εναντίον της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκεκριμένη περιοχή. Εναντίον του παρακείμενου καφέ «Φίλιον» που αποτελεί ένα από τα διαχρονικά σημεία συνεύρεσης πνευματικών ανθρώπων και παραγόντων της δημόσιας ζωής. Εναντίον του Κολωνακίου, μιας περιοχής που συμβολίζει το αστικό κομμάτι της πόλης, περισσότερο από κάθε άλλη.

Print

Στις εκλογές με διαχωριστικές γραμμές ή με γέφυρες;

Written by Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

There are no translations available.

Bridge Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στην Α’ Αθήνας ακολούθησαν πολλά μηνύματα που υπογραμμίζουν ότι συνιστά μια αντίφαση το γεγονός ότι ενώ το προφίλ μου είναι φιλελεύθερο, εγώ βρίσκομαι στο Κίνημα Αλλαγής. «Ένας φιλελεύθερος δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία», έλεγαν κάποιοι. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι αυταπόδεικτα ισχύει η πεποίθησή τους, αφού ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει ο ίδιος φιλελεύθερος. Αν κάποιος θέλει να ερμηνεύσει το γεγονός πως μπορεί ένα πολιτικό κόμμα να μονοπωλεί μια φιλοσοφία, αισθητική και ιδεολογία, πρέπει να ανατρέξει σ’ ένα παρεμφερές παράδειγμα, εκείνο της Αριστεράς. Ακόμη και σήμερα όπου η Αριστερά έχει διασυρθεί, λόγω του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου, εξακολουθούν να εκδηλώνονται έριδες για το ποιό κόμμα κατέχει τα σκήπτρα της αριστεροσύνης. Το ΚΚΕ, για παράδειγμα, διατείνεται, εδώ και δεκαετίες, ότι αυτό μόνο γνωρίζει και διαφυλάττει την αλήθεια της Αριστεράς. Από την άλλη, η Αριστερά που βαφτίστηκε ανανεωτική, συντρώγει και συνοικεί με τον ακροδεξιό Καμμένο, ενώ δεκάδες γκρουπούσκουλα που παρασιτούν στα Εξάρχεια, ακόμη και ποινικοί, διεκδικούν να είναι αυτοί οι αυθεντικοί Αριστεροί.

Newsletter

Sign up to our newsletter.