Εκτύπωση

Η κ. Δούρου χρησιμοποιεί του δημοσίους υπαλλήλους ως να ήταν το γραφείο τύπου της

Συντάχθηκε απο τον/την Παναγιώτης Καρκατσούλης on .

propaganda Αν και για την περίπτωση της κ. Δούρου ισχύει το γνωμικό «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις χτύπα», επανέρχομαι, για τελευταία φορά, στην ολιγωρία και την διοικητική ανεπάρκεια που επέδειξε η Περιφερειάρχης Αττικής εν σχέσει προς την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού. Ενώ είχε στην διάθεσή της 155 εκ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ/ΠΕΠ) δεν προνόησε ώστε να εξοπλίσει τους Δήμους της Αττικής με σύγχρονη αντιρυπαντική τεχνολογία που, εάν υπήρχε, θα είχε περιορίσει κατά πολύ τη ζημιά που έγινε. Δεν πιστεύω ότι η κ. Δούρου θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως μέλος της ομάδας διακυβέρνησης της χώρας. Αυτές δεν τις αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός και το κόμμα της, γιατί, εν τέλει (κατά την συριζαιική ηθική), να τις αναλάβει η ίδια;

Επανέρχομαι, όμως, επειδή με ενοχλεί ιδιαίτερα η ψευδολογία και η επιστημονικοφάνεια μέσα από την οποία δημόσιοι υπαλληλοι-ενεργούμενά της απαντούν στην πολιτική κριτική που απευθύνει στην προϊσταμένη τους το στέλεχος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης. Κι αυτή η απρέπεια δεν βαρύνει μόνο όσους «ανεξάρτητους» δημοσίους υπαλλήλους μετατρέπονται σε γραφείο τύπου της κ. Δούρου αλλά, προεχόντως, την ίδια.

Δεν αίρονται οι ευθύνες της κ. Δούρου εάν κάποιος ανώνυμος γραφειοκράτης προσπαθεί να καλύψει πολιτικές ευθύνες με διοικητικά τερτίπια. Ούτε παραγράφεται η διοικητική αβελτηρία της Περιφέρειας Αττικής με την επίκληση της απραξίας άλλων.

Κατά τα λοιπά, δεν έχει νόημα να απαντήσω σε κάποιον που κρύβεται πίσω από το λογότυπο μιας δημόσιας υπηρεσίας, η οποία υπάρχει χάριν και υπέρ των Ελλήνων πολιτών και όχι χάριν κομματικών ιδιοτελειών.

Εγώ έχω όνομα και επώνυμο και τα έργα και οι ημέρες μου είναι δημόσια. Ο διορισμένος συριζαίος που κρύβεται πίσω από την ανώνυμη απάντηση-σχόλιο στα όσα κατήγγειλα καλύτερα να γυρίσει στην κομματική του φωλιά. Εκεί θα μπορεί να κρυφτεί, αν και ελπίζω όχι για πολύ ακόμη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.